Skip to main content

Jobbsøkertips

Når man skal søke en jobb, så er det flere ting man må tenke på. Her har vi samlet noen tips som vi håper kommer godt med i jobbsøkerprosessen din. Lykke til!

Finne ledige stillinger

Å søke jobb er en utrolig spennende prosess. Har du begynt å tenke på hva som er din drømmejobb? Hvilke arbeidsoppgaver ønsker du å gjøre? Første steg er å finne ledige stillinger som du kan søke på. Det er ikke alltid man får drømmejobben med en gang, men det er viktig å se etter en jobb som du er motivert for.

Skrive søknad

Når du skal søke en jobb så må du skrive en jobbsøknad. I søknaden er det viktig å skrive litt om deg selv, og hvorfor du ønsker denne jobben. Det er også lurt å skrive om hva du er flink til.

Skrive CV

Det kan også være lurt å lage en CV. En CV beskriver dine erfaringer, for eksempel skole, praksis, jobb eller annen aktivitet.  

Jobbintervju

Å dra på jobbintervju kan være både spennende, gøy og nervepirrende på en gang. Førsteinntrykket er veldig viktig, så start intervjuet med å smile og håndhilse på de som er til stede. På jobbintervjuet ønsker de å bli bedre kjent med deg. De vil også se om du kan passe til jobben hos dem. Samtidig skal du få mer informasjon om jobben for å se om det er et sted du ønsker å jobbe.

Du kommer til å få flere spørsmål. Eksempel på spørsmål kan være «Hva liker du å gjøre på fritiden?», «Hvilke arbeidsoppgaver vil du gjøre her?» og «Hva trenger du for å ha det fint på jobb?». Svar så godt du kan på spørsmålene. Hvis du får noen spørsmål du ikke forstår, kan du be om å få spørsmålet på nytt.